workshop plant inhoudsstoffen tijdens DDW

Heeft u een plantaardige reststroom?

Of een gewas waarvan u denkt of weet dat het interessante inhoudsstoffen bevat?

Kom dan op dinsdag 24 oktober naar onze workshop “Meerwaarde aan Plant Inhoudsstoffen” en breng een bezoek aan “the embassy of food” op de Dutch Design Week.

 

Samen met Paul Monincx en Rewin organiseer ik deze workshop en breng hem daarom graag nog even in uw aandacht.

U kunt zich enkel nog tot aanstaande vrijdag 20 oktober aanmelden. De toegangskaarten voor de DDW en workshop verstrekken we u gratis.

Meld u zo snel mogelijk aan via M.vanHalderen@rewin.nl.

Project Laurus Nobilis_Essaidi_Goossens 3

Uitnodiging

Workshop Plant Inhoudsstoffen voor West-Brabants MKB
24 oktober | Eindhoven

 

REWIN en Stuurgroep LIB nodigen u graag uit voor een bijeenkomst van West-Brabantse MKB bedrijven die actief zijn of willen worden in het produceren of verwaarden van plant inhoudsstoffen.

 

Deze meeting vindt plaats tijdens de “Dutch Design Week 2017” (DDW) in Eindhoven. Op dit wereldevent, met een verwacht bezoekersaantal van 300.000 mensen in 9 dagen, ontvangen we u in The Embassy of Food’’  van ‘Agri meets Design’. The Embassy of Food is één van de acht ambassades waarin tijdens de DDW gewerkt wordt aan toekomstgerichte, creatieve oplossingen rondom actuele thema’s op de wereldagenda. Hier worden in een interactieve expositie, in samenwerking met ontwerpers en agrariërs, enkele radicale vergezichten op de toekomst gegeven die de bezoekers kunnen ervaren en proeven. Ook Laurierkwekerij Gova uit Nispen heeft hiervoor samen met vormgeefster Jalila Essaidi een ontwerp gemaakt over wat te doen met de reststroom van laurierblad, nadat de essentiële olie eruit is gehaald.

 

REWIN en Stuurgroep LIB helpen bedrijven bij het verwaarden van plant inhoudsstoffen. Beide organisaties ondersteunen netwerkvorming en organiseren waar gewenst nieuwe bedrijvenclusters rondom dit thema. Marc-Paul van Halderen van REWIN zal dit in de inleiding van de meeting verder toelichten.

 

Een eerste cluster zal zich ter inspiratie presenteren: Gova werkt samen met De Kruidenaer, Tea by me en Lommerse Breeding in een (West-)Brabants bedrijvencluster gericht op het door ontwikkelen van extractie technologie voor plant inhoudsstoffen uit reststromen. Charl Goossens van Gova vertelt over de samenwerking en over wat dit bedrijvencluster ook voor ú kan betekenen. Paul Monincx , de begeleider van het cluster, zal nog ingaan op diverse aspecten van samenwerken en de keten van plant inhoudsstoffen.

 

Als derde onderdeel van de bijeenkomst bekijken we gezamenlijk de vele verschillende exposities en out of the box oplossingen op de DDW. Dit doen we tot 13:00 uur. Daarna kunt u op eigen gelegenheid de DDW ervaren.

 

Wanneer:  dinsdag 24 oktober, aanvang 09:00 uur. De DDW sluit om 18.00 uur.
Waar: “The Embassy of Food” aan het Ketelhuisplein in  Eindhoven. Meer informatie over Agri meets Design vindt u op de website.

 

Wilt u deelnemen? Meldt u dan zo snel mogelijk aan door het beantwoorden van deze mail. Nadat u zich hebt aangemeld, ontvangt u nadere informatie over de workshop.

 

Hopelijk tot ziens op 24 oktober.

 

Met vriendelijke groet,

 

Geert Wilms en Marc-Paul van Halderen