Research Laboratorium

Potentia e Plantis ; Kracht uit Planten

Vanuit de Laurierkwekerij van Gova en het scala aan onderzoeken dat al jarenlang in huis wordt uitgevoerd, is het idee ontstaan om het eigen gesnoeid laurierblad te verwerken tot nieuwe producten. Dit in het kader van “No Waste”, onze 100% duurzame doelstelling en de kracht die wij in planten zien. Op 1 januari 2018 heeft Gova daartoe een eigen laboratorium gebouwd waarin we plantaardige materialen onderzoeken en verwerken tot innovatieve producten op onder andere Culinair en Care gebied.

We verbinden kracht uit het verleden met moderne kwekerstechnieken, met wetenschappelijk onderzoek en met een praktische werkwijze, om naast de Sier- en Smaak-waarde ook de andere inhoudsstoffen van planten te benoemen, te onderzoeken en te ontwikkelen tot pilot producten. Samen met opdrachtgevende kwekers bouwen we laagdrempelig een brug tussen de moderne kwekers, hun duurzame kweekwijze, het onderzoeksveld en businesscases. Geen onnodig onderzoek met eindeloze vraagcyclussen, maar samen met de kweker de focus duidelijk vast stellen en enkel onderzoeken wat binnen de scope van de businesscase valt!

lab assorti       Closeup blad

Onze productinnovatie met Laurierblad heeft inmiddels geleid tot een grootschalige extractiemachine, welke ook inzetbaar is voor andere plantmaterialen.

Van onderzoek naar businesscase. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

Mail naar Research@gova.nl

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

De animatiefilm is gemaakt door Elke van Hassel, die ooit als scholiere bij ons op de kwekerij is begonnen en nu op de kunstacademie zit. Het verbeeldt onze werkwijze en aanpak.

Logo-GovaLAB-RGB-XS