Peat free

Bij het winnen van veen, dat gebruikt wordt voor substraten, komt veel CO2 vrij en bovendien raakt veen een keer op. In de keten wordt daarom op verschillende manieren geprobeerd om het gebruik van veen terug te dringen. Wij (Gova) kweken onze laurieren in een 100% veenvrij substraat: 100% peat free Laurus Nobilis.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van vezels van lokale gewassen, of reststromen van lokale productie. Wij zijn al in staat om retailorders 3 jaar lang 100% peat-free in te vullen en wij lopen met onze meerjarige 100% peat free teelt voorop in de markt. Wij delen onze kennis over peat-free telen actief met andere kwekers. Er lopen praktijktesten met kwekers in Zundert (boomkwekerij buiten), het Westland (glastuinbouw) en Boskoop (boomkwekerij binnen).

Wij omschrijven veen als volgt: veen is een ‘zorgeloze’ vezel, waar de kweker altijd blindelings op kon vertrouwen. Bij peat free-vezels zullen kwekers meer moeten bemonsteren, analyseren, sturen met bemesting en watergift. Kortom, de kwekers zullen meer moeite moeten doen. Onze praktijktesten en ervaringen helpen hierbij.

Stem op Peat free Laurus Nobilis!

De 100% peat free Laurus Nobilis van ons dingt mee naar de Greenovation Award van 2023. Vind jij dat ons product moet winnen?

De uitreiking van de Greenovation Award 2023 zal plaatsvinden op de Trade Fair Aalsmeer op dinsdag 7 november vanaf 17.00 uur in het Trade Fair Theather. Graag zien we jou daar!

Algemene info is te vinden op de website van de Greenovation Award 2023

Duurzame producten zijn steeds vaker de norm: de internationale consument verwacht duurzaamheid. Kwekers en handelaren zijn zich steeds meer bewust van het belang daarvan. Royal FloraHolland stimuleert innovatie en duurzaamheid in de keten en heeft daarom de Greenovation Award in het leven geroepen. Hiermee biedt Royal FloraHolland een extra podium voor duurzame ontwikkelingen.

Lees hier een nieuwsartikel over Gova en de Greenovation Award