Harry Goossens zette, samen met zijn echtgenote Nelly van Aert, in 1967 het bedrijf voort. Zij veranderden het bedrijf in een potplanten kwekerij van ficussen, dieffenbachia’s en kentia palmen. Tevens werd er, onder leiding van Nelly, een groot tuincentrum opgebouwd dat gekend was in de omgeving door de koffiehoek (in de jaren 70 reeds) en de drukbezochte open dagen. Zie hier het filmpje uit 1974 van de drukte en de winkel in die tijd.
Laurierkwekerij
In 1979 is begonnen met de kweek van laurier. Dit breidde snel uit naar een grote, bewerkelijke teelt, waarbij Harry betonblokken ontwikkelde zodat de planten in de zomer niet omwaaiden op de kweekvelden.
Charl volgde de opleiding MTuS en kwam in 1987 in het bedrijf. Jack studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus universiteit en heeft eerst nog 3 jaar gewerkt bij de Rabobank. In 1998 namen de broers het bedrijf over. Gova is nu helemaal gespecialiseerd in Laurus nobilis en er zijn automatische snoeimachines, spuitmachines ontwikkeld. De teelt is gecertificeerd voedselveilig gemaakt en op sociaal vlak heeft Gova de draai gemaakt van veel buitenlandse uitzendkrachten naar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt deel uit laten maken van het Gova-team.
Laat 'de rest' maar aan ons over
Bij Gova proberen we ons productieproces zo circulair mogelijk te maken. Daarbij vroegen we ons af of het ook mogelijk zou zijn om nieuwe toepassingen te vinden voor onze afvalstromen. Vanuit deze gedachte is VARTA ontstaan, een laboratorium opgericht om de reststromen vanuit de kwekerij tot waarde te brengen. De derde generatie met innovaties dus.
Valorisatielab Reststromen Tuin- en Akkerbouw, oftewel VARTA, is in 2021 een zelfstandig bedrijf geworden. Het overgrote deel van de reststromen van Gova wordt ondertussen gebruikt als basis voor nieuwe producten. Ook voor andere bedrijven heeft VARTA oplossingen ontwikkeld en er zit nog meer in het vat…