Gova op de Dutch Design Week 2017

Project Laurus Nobilis_Essaidi_Goossens 3

Laurier is een blaadje met diverse eigenschappen en een lange geschiedenis als medicinale plant. In de zoektocht van ontwerpster Jalila Essaïdi en laurierteler Charl Goossens naar olie en producten uit de laurier konden ze putten uit een rijkdom aan tradities. Uit deze samenwerking ontstond zo een …(kom kijken)…. gemaakt van de restroom na de winning van de essentiële oliën. De …(kom kijken)…. leggen als drager van de essentiële oliën, met name symbolisch, een directe link naar de geneeskunde. Ze zijn een middel om de discussie aan te wakkeren over het gebruik van biomaterialen, tegenover het gebruik van artificiële materialen binnen de farmaceutische industrie.

 

Beste vrienden en bekenden,

Van 21 oktober t/m 29 oktober staan we met Laurierkwekerij Gova op de “Dutch Design Week 2017” (DDW) in Eindhoven. Op dit wereldevent, met een verwacht bezoekersaantal van 300.000 mensen in 9 dagen, staan we in The Embassy of Food” van ‘Agri meets Design’.

The Embassy of Food is één van de acht ambassades waarin tijdens de DDW gewerkt wordt aan toekomstgerichte, creatieve oplossingen rondom actuele thema’s op de wereldagenda. Hier worden in een interactieve expositie, in samenwerking met ontwerpers en agrariërs, enkele radicale vergezichten op de toekomst gegeven die de bezoekers kunnen ervaren en proeven.

Ook wij hebben, vanuit Laurierkwekerij Gova uit Nispen, hiervoor samen met vormgeefster en biokunstenaar Jalila Essaïdi een ontwerp gemaakt over wat te doen met de reststroom van laurierblad, nadat de essentiële olie eruit is gehaald.

Mocht u de DDW bezoeken dan nodigen we u graag uit op the embassy of Food op het Ketelhuisplein Strijp-S te Eindhoven, om onder het genot van een kopje thee of koffie even bij te praten over uw en onze ervaringen over geneeskracht in planten.

www.gova.nl                    www.jalilaessaidi.com                  www.ddw.nl (o.a. route info)     #GovaopDDW

Met vriendelijke groeten,

Charl Goossens (06-10646111), Jack Goossens, Nelly Goossens van Aert (06-19623935)