Vacature laboratorium researcher

Vacature Researcher laboratorium planteninhoudsstoffen

Part time (en wellicht mogelijk full time).

Wij hebben een vacature voor een Researcher laboratorium planteninhoudsstoffen als aanvulling in ons innovatieve Gova laboratorium team. naast de uitgebreide omschrijving hebben we ook een korte video gemaakt over de functie invulling en ons bedrijf. Heb je interesse reageer dan snel door je motivatie en CV te zenden naar werken@gova.nl

Kwekerij

Gova bv is al 86 jaar een familiebedrijf. Opgericht in 1931 door Charles Goossens sr als een kwekerij van groente en fruit. Harry Goossens zette het bedrijf voort, samen met zijn echtgenote Nelly van Aert. Zij veranderden het bedrijf in een potplanten kwekerij. In 1979 is begonnen met de kweek van Laurier. Intussen hebben Charl en Jack Goossens het bedrijf overgenomen. Gova is nu helemaal gespecialiseerd in Laurus nobilis. Met een oppervlakte van ongeveer 25ha zijn we de enige producent in Nederland en de grootste Laurierspecialist in Europa.

Laurier groeit in de zomer buiten en in de winter vorstvrij in de 3 ha kassen. Leeftijden van verkoopbare planten variëren van 1 tot 40 jaar oud.

Gova kwekerij heeft een platte organisatiestructuur waarbij het management (de broers Charl en Jack) en de twintigtal vaste medewerkers vanuit hun eigen expertise, talenten en functie ieder bijdragen aan het bedrijfsresultaat. We hebben veel verschillende nationaliteiten, leeftijden en participatiedoelen in ons team. We werken met korte lijntjes tussen de leidinggevenden, de parttimers, de uitzendkrachten en de scholierengroep. We weten goed waar we naar toe willen en de grote kaders staan vast, maar we staan open voor eigen initiatief en meedenken.

Innovatief Laboratorium

Vanuit de kwekerij en het idee om ons gesnoeid laurierblad te verwerken tot een nieuw product, zijn we extern en intern aan het onderzoeken gegaan. Hiervoor is een klein laboratorium gebouwd waarin we plantaardige materialen onderzoeken en verwerken tot innovatieve producten op andere Culinair en Care gebied. Inmiddels nemen we ook voor andere kwekers met andere plantaardige materialen opdrachten aan.

We verrichten diverse extracties met stoomdestillatie, superkritische scCO2, methanol, ethanol en diverse andere extractiemethoden.

Organisatie

Gova is 1 team waarbij kwekerij, kantoor en laboratorium samen lunchen en nauw contact hebben qua planten en testen (ook op de kwekerij).

Het laboratoriumteam als volgt samengesteld:

 • Charl Goossens, eigenaar; intermediair tussen kwekers en Researchers.
 • Nicole van Beers, hoofd R&D; verzorgt gehele traject van klantwens naar productconcept.
 • Michelle Jongenelen, R&D engineer; specialisme op literatuuronderzoek, opstellen protocollen en contact met (universitaire) onderzoeksopdrachten.
 • Vacature R&D engineer; voert aan de hand van een protocol een plantbewerking of extractie uit of stelt een (half) product samen.

Functie omschrijving.

We zoeken iemand met een analytisch denkvermogen die veel verantwoordelijkheid aankan en goed zelfstandig kan werken.

Aangezien we allen part time werken, betekent dit dat we soms samen aan de slag zijn en soms alleen. Belangrijk is dus goede verslaglegging en werken volgens samen opgestelde protocollen. Mocht iets anders verlopen dan gepland (wat nogal eens voorkomt) dan is een vermogen om assertief te reageren, terug te koppelen en soms digitaal te overleggen een must.

Werkzaamheden:

– literatuuronderzoek

– productontwikkeling op diverse gebieden

– plant handling (drogen/vermalen etc)

– diverse extracties

– meedenken met en bezoeken van diverse projecten.

– verslaglegging

– terugkoppeling naar de anderen teamleden

Wij zoeken iemand die:

 • over goede communicatieve eigenschapen (vriendelijk, vragend en behulpzaam) beschikt
 • zelfstandig, nauwkeurig en secuur kan werken
 • goed samen kan werken, team player
 • creatief is

Uit bovenstaande blijkt dat we een gevarieerde baan aanbieden. Met een actieve, zelfstandige, innovatieve werkhouding, inclusief het nemen van eigen initiatieven.

Functie-eisen

 • Goede beheersing van Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Minimaal HBO, liefst academisch denk- en werkniveau.
 • Laboratorium ervaring
 • Gevoel met planten is een pré

Geinteresseerd?

Bekijk ook het vacaturefilmpje op ons youtubekanaal:

Stuur dan je CV en motivatie naar werken@gova.nl

of vul onderstaand formulier in:

Vacature laboratorium researcher

 • Het is mogelijk om meerdere bestanden te uploaden.
  Sleep bestanden hier
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.